Hirdetés

Kína Linuxra migrálná a lakosait



|

Államilag szponzorált verzió készül az Ubuntuból.

Hirdetés

Csütörtökön az Ubuntu mögött álló Canonical bejelentette, hogy szerződést írt alá a kínai kormánnyal az operációs rendszer egy speciális változatának készítéséről és karbantartásáról. A kifejezetten kínai felhasználóknak szánt „Ubuntu Kylin”-nal a hatóságok célja a lakosok Windowsról Linuxra való migrálása.


A disztribúció első verziója a normál Ubuntu 13.04-gyel párhuzamosan április második felében jelenik majd meg, ám egyelőre csak minimálisan fog különbözik tőle: az alapértelmezett kínai nyelvi csomagokon túl lesz benne egy speciális időjárás-indikátor, továbbá az Amazon helyett a felhasználók a legnépszerűbb kínai zeneszolgáltatások adatbázisában kutakodhatnak majd a Dash-ből.


A következő verziókban mindenképp bevezetni kívánt funkcionalitások közt megtalálható a Baidu Maps térképészeti szolgáltatás és Taobao online áruház integrálása, a valós idejű közlekedési információk megjelenítésének lehetősége, plusz az online fizetést is meg kívánják valamiképp könnyíteni a fejlesztők.


Jó hír, hogy a Canonical együtt fog működni Kína legnépszerűbb irodai szoftvereket készítő vállalatával: közös erővel fotószerkesztőt és rendszereszközöket kívánnak fejleszteni, amelyek a tervek szerint visszakerülnek majd a disztribúció „nemzetközi” ágába. A vállalat közleménye alapján a kínai kormánnyal való együttműködés túlmutat az asztali számítógépekre és laptopokra szánt Kylinnél, többek közt szervereken, okostelefonokon és tableteken is az Ubuntut terjesztené a kormány.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.