Hirdetés

Ügyes húzással újít a Google Drive



|

A Google felhős tárhelye mostantól okosan kezeli a fájlduplikátumokat.

Hirdetés

A Google Drive-ot használók közül sokan letöltik a dokumentumaikat, majd offline szerkesztik és visszatöltik azokat a felhőbe. 

Hirdetés

Aki így tesz, az sajnos minden alkalommal újabb fájlduplikátumokat kap, vagyis ugyanabban a mappában egyre több egyforma nevű elem lesz. Ezt igyekszik orvosolni a Google Drive egy új eszközzel. 

Mostantól amikor egy új fájl lesz feltöltve, akkor a felhőalapú tárhely a korábbi elemet régi verziónak címkézi meg. Vagyis nem kell többé a dátumokat kutatni ahhoz, hogy megtudjuk, melyik a legfrissebb változat - a Google Drive megmondja, és mindez a mappákra is érvényes lesz. 

Aki nem szeretné egy fájlként kezelni a régi és az új feltöltéseket, hanem az eltérő verziókat inkább külön fájlokként tartaná meg a felhőben, az a feltöltéskor a megjelenő opcióra kattintva így is tehet. 

A Google a webes Drive-ra már elkezdte közzétenni az újítást, azonban az, hogy mindenkihez eljusson, még heteket vesz igénybe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.