Hirdetés

Új biztonsági hiba a Windows XP-ben



|

Hirdetés

A napokban láttak napvilágot azok a hírek, amelyek szerint a Windows XP távoli asztal kapcsolatot lehetővé tevő szolgáltatása egy biztonsági hibát tartalmaz. Ezt kihasználva a támadók szolgáltatásmegtagadási támadást kezdeményezhetnek, és megbéníthatják a távoli rendszereket, ugyanis azok kékhalál miatt összeomlanak.

A Security Protocols weboldal szerint a Microsoft május 4-e óta tud a sérülékenységről. A Microsoft képviselője elmondta, hogy már valóban tudnak a problémáról, és a hibajavítás fejlesztése folyamatban van. A cég munkatársának nyilatkozatából kiderült, hogy amint megfelelő minőségi állapotba kerül a javítás azonnal elérhetővé fogják tenni azt. Erre azért is szükség van, mert a hiba nyilvánosságra kerülésével megnőtt a sebezhetőség által jelentett kockázat. A Security Protocols szerint azonban az is elképzelhető, hogy a frissítés csak az augusztus havi biztonsági hibajavításokkal együtt fog letölthetővé válni.

A távoli asztal kapcsolat esetében felfedezett hibát a Secunia biztonsági cég a közepesen veszélyes sebezhetőségek közé sorolta. A sérülékenység a Windows XP operációs rendszereket érinti, és azokra az összes eddigi hibajavítás telepítése mellett is veszélyt jelent. A biztonsági frissítés megjelenéséig a távoli asztal kapcsolathoz tartozó szolgáltatás kikapcsolásával lehet védekezni a sebezhetőség ellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.