Hirdetés

Új biztonsági rendszerrel jön az Android L



|

A Google már hónapok óta dolgozik a titkosítási technológián.

Hirdetés

A héten arról számoltunk be, hogy tovább nőtt az Android 4.4 KitKat népszerűsége illetve bemutatták az első Android One alapú telefonokat, de a Google-nél már a következő generációra, az Android L-re készülnek. A hamarosan bemutatásra kerülő operációs rendszer rengeteg újítást tartalmaz majd, többek közt egy friss biztonsági protokollt is.

Hirdetés

A lehallgatási botrányok és a néhány héttel ezelőtti iCloudos szivárgás után minden gyártó megpróbálja minél biztonságosabbá tenni saját rendszerét, hogy külső behatolók ne férjenek hozzá az adatokhoz. A titkosításra korábban is volt lehetőségünk, mostantól azonban gondolkodnunk sem kell a dolgon, a rendszer automatikusan elrejt mindent a kíváncsi szemek elől - tudta meg a The Washington Post. A beszámoló nem tesz említést arról, hogy a rendszer a 2011-ben bemutatott titkosítási módszerre épít-e, de a telefon adataihoz senki nem férhet hozzá (még a gyártó sem), ha nem áll rendelkezésére a 4-jegyű pinkód.

Egyelőre nem tudni, hogy már az első indításkor kötelező lesz-e megadni a kódot, de amíg titokban tartjuk a számsort, a szolgáltató még a hatóságoknak sem tudja kiadni az adatokat. Niki Christoff, a vállalat szóvivője elmondta, hogy a kódokat csak és kizárólag a telefonban tárolják, így a Google nem tudja megosztani másokkal. A Google már hónapok óta dolgozik a megoldáson, mert szeretnék, ha a rendszerünk minden külső behatolás, így a lehallgatások ellen is biztonságot jelentene.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.