Hirdetés

Új eszközök a DoS támadások ellen



|

DoS - Denial of Service - jellegű támadások ellen véd a Mazu új rendszere.

Hirdetés

Az ilyen behatolások célja lényegében az, hogy a szervereket és a hálózatot használhatatlan adatokkal túlterhelve megbénítsák, így az arra jogosultak sem férhetnek hozzá a keresett információhoz. A rendelkezésre álló szoftverek azonban nem mindig felelnek meg a felhasználói igényeknek.


Múlt héten a Cambridge székhelyű Mazu Networks bejelentette új, az intelligens forgalomelemzô és szürô technológián alapuló szolgáltatásait, melyekkel segítséget szeretnének nyújtani a probléma sikeresebb kezeléséhez. Az ügyfelek szerint minden szolgáltató kínál különféle lehetôségeket, de a fô cél tulajdonképpen az, hogy a támadást már az internet szolgáltató szintjén megcsípjék, és ezzel a szervert leterhelni szánt adatok már el sem jutnak céljukig. Laura DiDio, a Giga Information Group elemzôje elmondta, hogy ezek a lehetôségek akkor válnak döntô fontosságúvá, amikor a DoS jellegü behatolások gyakorisága és intenzitása egyaránt megnövekszik. Hozzátette még, hogy a termékek technikailag jó megoldást kínálnak,de a különbözô vállalatoknak fel kell tenniük a kérdést, hogy vajon a legnagyobb szervezetek igényeit is képesek e megfelelôen kielégíteni. Az említett eszközök hasznossága abban áll, hogy elég korán jelzik az adminisztrátoroknak a kibontakozó támadást, és segítik ôt abban, hogy visszakövesse az egészet a gyökerekig, és sokkal gyorsabban kiszürhetô velük a káros forgalom, mint a jelenleg ismert összes manuális módszerrel.


Példának okáért a Mazu figyelôeszközei, melyeket a hálózat több pontján helyeznek el, állandó jelleggel elemzik az átmenô adatokat, figyelik a net viselkedését, amely jelezheti az elkövetkezô rohamot, például az adatáramlás megmagyarázhatatlan hullámzásával. A kihelyezett berendezések által szolgáltatott információkat egybegyüjtve elég részletes képet lehet kapni a helyzetrôl, és ez nagyban segít, hogy felismerjék a behatolás tényét, annnak forrását, és hogy megállitsák olyan közel a kiindulóponthoz, amilyen közel csak lehet.


Az ilyen megközelítések hátterében az a gondolat áll, hogy "amikor egy adott adatmintát, vagy káros algoritmust felismerünk, akkor eldönthetjük, hogy leállítjuk-e az adott számítógépet vagy sem" - közölte Alex Golin, a Hamilton Scientific alelnöke.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.