Hirdetés

Új helyen az Ubuntu 14.04 alkalmazások menüi



|

Végre sikerült megoldani a Unity kezelőfelület egyik legidegesítőbb problémáját.

Hirdetés

Jó hírrel szolgált tegnap a hamarosan megjelenő Ubuntu 14.04 kezelőfelületén dolgozó Marco Trevisan, ugyanis mostanra biztosan a disztribúció részét fogja képezni egy opció, amely aktiválása után a globális felső menücsík helyett az alkalmazások a saját ablakuk címsorában jeleníthetik meg a menüsávjaikat.
 

Hirdetés


Az Apple Mac OS X-ből ellesett globális menüsáv elsősorban az alacsony felbontású kijelzőket használók számára fontos, hiszen a használatával a programok ablakaiban több hely marad a tartalom megjelenítésére. A szisztéma tipikusan jól működik, azonban egyes alkalmazások szimultán több aktív ablakkal is rendelkezhetnek, ha pedig mindegyiknek van saját menüsávja, akkor azok elérése előtt a megfelelő ablakot aktívvá kell tenni. Az Ubuntu 14.04 telepítése után ezen probléma megszűnik, a linuxos fejlesztőknek elméletileg nem kell támogatást írniuk a menü címsorban való megjelenítéséhez.


Az idei évtől kezdve már okostelefonokra is szoftvert szállító Canonical még tavaly augusztusi tájékoztatása alapján az ingyenes és nyílt forráskódú Ubuntu 14.04 végleges verziója 2014. április 17-én fog elérhetővé válni, röviddel a Windows XP végső nyugdíjazása után.


(Forrás: Ars TechnikaMarco Trevisan)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.