Hirdetés

Új nevet kaphat a Picasa és a Blogger



|

Hat héten belül átnevezhetik a két szolgáltatást, amelyek hangsúlyos szerepet kapnak majd a Google+ közösségi oldalon.

Hirdetés

A Mashable információ szerint a Google át kívánja nevezni a képmegosztó és a blog szolgáltatását. Így a Picasa a továbbiakban "Google Photos" néven, a Blogger pedig "Google Blogs" elnevezéssel lesz elérhető. Az átkeresztelés azonban talán itt nem ér véget, mivel a lap informátorának az elmondása alapján több Google szolgáltatás is új nevet kaphat. Csak annyi biztos, hogy a YouTube brand változatlan marad majd.

 



A Mashable emlékeztet arra, hogy a Google nem elsőként lépné meg az átnevezést. Korábban a 2006-ban felvásárolt JotSpotból lett a Google Sites, míg a GrandCentral manapság már Google Voice néven él a köztudatban. A 2003-ban bekebelezett Blogger és a 2004-ben felvásárolt Picasa nevéhez azonban eddig nem nyúltak hozzá. A Google+ megjelenésével azonban mindkét megoldást szorosan integrálni akarják a közösségi szolgáltatásba, így merült fel az egységes elnevezés ötlete.

Az átkeresztelésre hat héten belül sor kerülhet. Talán július 31-e környékén, mikor a Google a tervek szerint megnyitja majd a jelenleg még meghívásos alapon szerveződő közösségi oldalát, s mikor ezzel párhuzamosan az összes Google Profil törölve lesz.

A Google egyelőre nem kívánta kommentálni a Mashable értesüléseit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.