Hirdetés

Új panellel bővül az Ubuntu telepítője



|

Emellett kihajítják a Google-t a GNOME gyári böngészőjéből.

Hirdetés

Ma reggelre két átlagos felhasználókat is érintő érdekesség érkezett a Linux háza tájáról, amelyek alapján a pingvines rendszer útját egyengetőkről sem pattannak le a nagyvilág történései. A talán kevesebbek számára fontos esemény, hogy a GNOME 3 fejlesztői a grafikus környezet gyári böngészőjében a következő verziótól lecserélik az alapértelmezett keresőmotort, méghozzá a Google-ről a DuckDuckGóra.

Hirdetés


A döntést sejthetően a felhasználók magánszférájának védelme miatt hozták meg az illetékesek, ám igény esetén természetesen pillanatok alatt vissza lehet állni a keresőcég felhasználókat követő, de jelentősen relevánsabb találatokat adó termékére. A korrektség jegyében megemlítenénk, hogy a kettő közt akad némi ok-okozati összefüggés.


A talán többeket érdeklő témára rátérve az OMGUbuntu beszámolója alapján az október vége felé érkező Ubuntu 13.10 telepítőjébe bekerült az Ubuntu One tárhely installáció közbeni opcionális beállításának lehetősége. A kényelem mellett ez előrevetítheti a Canonical jövőbeli irányvonalát, az elkövetkező időszakban a sima fájlmentés mellett a Dropboxhoz hasonlóan talán az Ubuntu One is képessé válhat programbeállítások szinkronizálására.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.