Hirdetés

Új trójai vírus tartja rettegésben a levelezőket



|

Hirdetés

Ha csak ennyi lenne, nem is kellene annyira félnünk tőle, csakhogy csatolmányként valamilyen tömörített állományt tartalmaz, melynek neve minden esetben tartalmazza a price szót. Ez tartalmazza a BagleDl-U nevet viselő trójai vírust. Ha megnyitjuk az állományt, az azonnal belepiszkál a regisztrációs adatbázisunkba, és kikapcsolja az észlelt vírusirtókat és egyéb spyware-gyilkos alkalmazásokat, megnyitva ezzel az utat a hackereknek.


"A spam technológiával terjesztett egyik legagresszívabb trójaival állunk szemben." - mondta Graham Cluley, a Sophos vezető technológiai konzultánsa. "Semmiképp ne nyissunk meg gyanús állományokat! Igazság szerint a vírusok által okozott károk 90%-át a figyelmetlenség váltja ki. Ha nem kattintanának a tudatlan felhasználók vakon mindenre rá, nem történnének ekkora fertőzések a világ számítógépein." Az egyetlen megoldás e veszélyes vírus ellen az, ha olyan antivírus programot alkalmazunk, amelyik automatikus frissítési és figyelési szolgáltatásokkal is rendelkezik. És természetesen nem árt odafigyelnünk, mire kattintunk...
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.