Hirdetés

Új világot nyitott a Pokémon GO



|

A mobilos játékpiacnak hatalmas lökést és új lehetőségeket adott a népszerű Pokémon GO.

Hirdetés

A globális játékpiac nem volt könnyű helyzetben, például azért, mert úgy nézett ki, hogy az okostelefonok és az appok világa már felnőtt. A Pokémon GO azonban új lehetőségeket nyitott és feltöltötte az ágazatot - ezt állítja a Frost & Sullivan piacelemző. 

Hirdetés

Az elemzők jelentése szerint a felnőtt piac mellett probléma volt, hogy a nagyobb játékfejlesztők annyira meghatározzák az ágazatot, hogy a kisebbeket kiszorítják. A fejlődő országokban pedig a fizetési lehetőségek hiánya a gond. 

Mindezek ellenére a mobilos játékpiac 2020-ig igen komoly növekedést produkál majd. A Pokémon GO a szakértők szerint bebizonyította, hogy a kiterjesztett valóság és a helyalapú játékok előtt óriási jövő áll. 

Mi több, a játék és a McDonald's közötti japán együttműködés azt is megmutatta, hogy a gamer cégek számára újabb bevételi források is vannak. 

Mivel az élet a fejlődő országokban sem áll meg, ezért az elemzők azt várják, hogy idővel ott is emelkedésnek indulnak a mobilos játékokból származó bevételek. 

Ezzel párhuzamosan a konzolos hardver- és szoftverpiac lassú zsugorodását várják, a 2015-ös 23 milliárd dollárról 2020-ra 16 milliárdra csökkenhet az eladások értéke. A globális bevételek több mint 70 százalékát tavaly Amerika, Japán és Nagy-Britannia adták. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.