Hirdetés

Új vírusirtó a magyar piacon



|

A G Data dupla motorral ígér jobb eredményt.

Hirdetés

A német G Data vírusvédelmi termékek mostantól elérhetők Magyarországon is, a termékek disztribútora a V-Detect Antivírus Kft. A gyártó az AV-Comparatives listájának élén végzett a kiszűrt kártevők arányát tekintve.  A három jól ismert nemzetközi tesztlaboratórium, a Virus Bulletin, az AV-Comparatives és az AV-TEST rendszeresen hasonlítja össze a különböző antivírusrendszerek teljesítményét, ahol a G Data alaposságból jó eredményeket szokott felmutatni.

 

 

A Magyarországon még kevéssé ismert antivírusgyártó már közel 30 éve hírnevet szerzett a német nyelvterületekhez kapcsolódó piacokon. 1985-ben Kai Figge, a G Data egyik alapítója mutatta be a világ legelső vírusirtó koncepcióját, majd két évvel később ő és társa, Frank Kühn készítették el Atari ST rendszerre az első működő antivírus rendszert. A G Data a 90-es években a német piac vezető gyártójává vált, és hazai pályán azóta is őrzi ezt a pozícióját. Jelenleg több mint 90 országban elérhetőek a termékei. 2012-ben a nemzetközi PC World magazin a G Data InternetSecurityt választotta a legjobb védelmi szoftvernek.

 

 

 

A gyártó szerint sikerük legfőbb oka, hogy a G Data két független vírusirtó motort integrál termékeibe, melyeket saját készítésű heurisztikus motorjával egészít ki. Ez plusz védelmi szintet biztosít a kártevők ellen. A megközelítés jelentőségét többek között az adja, hogy az amerikai tudós, Frederick B. Cohen már 1987-ben bizonyította matematikai úton, hogy egyetlen algoritmus nem nyújthat védelmet minden kártevő ellen. Emellett a G Data esetében a két vírusirtó motor használata nem jelent megnövekedett terhet a számítógépek számára, mivel a feladatokat elosztva futtatják.

 

A cég termékei egyelőre kizárólag angol és német nyelven érhetőek el. A magyar szoftverváltozatok megjelenése év végére várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.