Hirdetés

Új-Zéland: vége a szoftveres szabadalmaknak?



|

Csak rendkívül indokolt esetben lehetne virtuális találmányokat levédetni.

Hirdetés

A szoftveres találmányok szabadalmaztatásának lehetősége alapjában véve egy teljesen ésszerű dolognak tűnik, ám különösen az utóbbi években szinte kizárólag arról lehet hallani, hogy különböző vállalatok a riválisaik ellehetetlenítése érdekében, vagy éppen trollok szimpla haszonszerzési célból világszerte milyen módszerekkel élnek vissza a rendszerrel.


Ezt megelégedve az új-zélandi törvényhozás hamarosan megszavazhatja az ország szabadalmi rendszerének új verzióját, amely lényegében lehetetlenné tenné szoftveres szellemi tulajdonok bejegyzését. Az egyetlen kivételt az jelentené, ha szabadalmaztatható termékhez készül óriási horderejű szoftveres fejlesztés, például meglévő mosógéphez kiadnak egy olyan frissítést, amelynek köszönhetően az eszköz teljesen máshogy képes mosni a ruhákat.


Természetesen jó kérdés, hogy a minden levédethető szemlélettől rögtön a semmi sem levédhetőre való váltás nem túlságosan radikális-e, ám sajnálatos módon bármelyik filozófia is legyen érvényben, valaki úgy is mindig vissza fog élni az éppen aktuális helyzettel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.