Hirdetés

Újabb apróságok derültek ki Windows 8.1-ről



|

Natív 4K- és ujjlenyomat-olvasó támogatást kap a rendszer.

Hirdetés

A Windows 8.1 publikusan tesztelhető előzetese egy hónapon belül megérkezik, ám a kiszivárgott buildeket hobbiból buherálókat nem lehet megállítani, a rengeteg szivárgás ellenére a Blue frissítés mélységeiből továbbra is képesek újdonságokat előkotorni.


Az egyik legérdekesebb friss információ, hogy a BetaArchive fórum egyik tagja szerint a Blue már szabványos API-kon keresztül támogatja az ujjlenyomat-olvasókat, így az elsősorban üzleti laptopokon használt biztonsági funkció használatához a jövőben kevesebb, tipikusan nem túl rózsás minőségű egyéni szoftvert kell majd pluszban feltelepíteni.


Ezen felül Justin Angel függetlenül buherátor is rengeteg érdekességet talált az alfa buildekben, többek közt lehet majd Skype-hívásokat fogadni a záróképernyőről, a modern alkalmazásoknak már nem lesz kötelező a Vezérlősáv aránylag eldugott keresőmezőjét használniuk, a „geofencing” funkcionalitással pedig helyalapú viselkedéseket lehet majd kikényszeríteni – például a nappaliba érve nyíljon meg automatikusan a webböngésző.


A Blue ezeken felül a kezelőfelületet tisztességesen skálázó 4K-támogatással is rendelkezni fog, továbbá az asztali alkalmazások készítői a PDF-fájlok megjelenítését beépített függvénykönyvtárral is megoldhatják majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.