Hirdetés

Újabb mérföldkőnél a Windows 10 részesedése



|

A hírek szerint már 200 milliónál is több gépen fut az operációs rendszer.

Hirdetés

A Windows 10 fél éve sincs a piacon, azonban mára világszerte bő 200 millió számítógépen használják. Ez nagyrészt az ingyenes, meglepően agresszív frissítési lehetőségnek köszönhető. Igazság szerint a Windows 7 és Windows 8.x rendszerű számítógépekkel rendelkezőknek lassan már komoly fejfájást fog okozni a rendszer telepítésének elkerülése, ugyanis a frissítést végző patch rövid időn belül be fog kerülni a Windows Update fontosnak titulált javításai közé.

Hirdetés


A NetApplications adatai szerint a Windows 10 piaci részesedése mostanra globálisan 10 százalék köré emelkedett, várhatóan 1-2 hónapon belül a világ második legtöbbet használt asztali operációs rendszerévé fog válni.


(Forrás: NetApplications)


A GemiusRanking adatai szerint hazánkban már meg is történt a váltás, a 2015. december 21-27. közti időszakban a Windows 10 részesedés tekintetében letolta a Windows XP-t a második helyről. A mobilos rendszereket is figyelembe véve ettől függetlenül csak a harmadik helyen áll, a Windows 7 mellett az Androidot is be kell még érnie a trónfosztáshoz.


(Forrás: GemiusRanking)


Asztali operációs rendszerek részesedése Magyarországon
(Adatok forrása: GemiusRanking)


(Forrás: GSMArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.