Hirdetés

Újabb tüntetés készül a régi Internet Explorerek ellen



|

A Windows 8 általános elérhetővé válásának napján számos weboldal sötétül majd el a fejlesztők tiltakozásának jeléül.

Hirdetés

A webfejlesztők egyik legnagyobb problémáját jelenleg az elavult Internet Explorerekkel való hadakozás jelenti, hiszen a kérdéses szoftverek nem támogatják a modern szabványokat, továbbá a régebbieket is  egyéni módon értelmezik. Emiatt jelentős mértékben lassul az új webes technológiák térnyerése, plusz rengeteg idő vész kárba a weboldalak kivénhedt böngészőkkel való kompatibilissé tételére.


Éppen azért a frissen alakult „Go Dark For IE” mozgalom most bejelentette, hogy október 26-án szeretnének minél több weboldalt elsötétíteni az Internet Explorer 9-es verziójánál régebbit használók számára. A kezdeményezők weboldalán található egy CSS kód is, amelyet a portálokba ágyazva a látogatókat egy böngészőválasztásra sarkalló webhelyre lehet irányítani, amelyen mellesleg az Internet Explorer legújabb verziójának letöltési linkje is megtalálható.


Megemlítendő, hogy a Windows XP felhasználók számára nem érhető el az Internet Explorer 9, így az ősöreg rendszert nyúzóknak mindenképp alternatív megoldásra kell átállniuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.