Hirdetés

Újra 100%-os a NOD32



|

64 bites Vistán is kifogástalan a NOD32.

Hirdetés

A Virus Bulletin (VB) szakemberei a korábbi tapasztalatok alapján arra számítottak, hogy a még újnak számító platform - a 64 bites Windows Vista - az antivírus-gyártók egy részét elriasztja majd a megmérettetéstől. Így némiképp meglepetést okozott, hogy a startvonalra viszonylag nagyszámú, összességében 20 vírusirtó program állt fel.


A teszt során a VB szakemberei egy 2007 áprilisában összeállított vírusadatbázisból indultak ki, ezt bővítették a manapság nagyobb kitöréseket produkáló, valamint a legújabb kórokozókkal. Az antivírus megoldások képességeinek még kifinomultabb feltérképezése érdekében a tesztfájlok közé népszerű, az internetről is letölthető otthoni, illetve üzleti programokat és alkalmazásfejlesztéshez kapcsolódó szoftvereket helyeztek el.


A NOD32 antivírus rendszer ismét is 100 százalékos eredménnyel zárta a tesztet, miközben egyetlen téves riasztást sem adott.


A teszt során a legtöbb hibát a téves riasztások okozták” – emelte ki a Virus Bulletin képviseletében John Hawes. A szakember meglepődésének adott hangot, a téves riasztásokat sok esetben ugyanis olyan programok okozták, melyek a legnagyobb szoftvergyűjtő oldalak toplistáin is szerepelnek.



*


Az újabb 100%-os eredmény - mely immár a 45. a sorban - bizonyítékul szolgál a NOD32 népszerűségének egyik fő okára, mégpedig arra, hogy a vírusirtó a különböző operációs rendszerek széles választékán képes megbízhatóan helytállni” – mondta Csiszér Béla, a NOD32-t hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezetője. „Az Eset megoldása a napjainkban alkalmazott platformok széles spektrumán, az immár 12 éves Windows 95-től kezdve a legújabb, 64 bites Windows Vistáig ugyanazt a magas szintű biztonságot nyújtja. Így a NOD32 az otthoni felhasználás mellett üzleti környezetben – akár a legújabb rendszerekre telepítve is – hatékony vírusvédelmet biztosít.”


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.