Hirdetés

Újra biztonságos az AirDroid



|

A biztonsági frissítés után elméletileg gond nélkül használható az AirDroid.

Hirdetés

Egy héttel azután, hogy az AirDroid fejlesztői elismertek egy, a szoftverüket érintő kritikus biztonsági rést, meg is érkezett az app frissített kiadása. Az AirDroid segítségével adatokat lehet megosztani egy androidos okostelefon és egy PC között. 

Hirdetés

Az AirDroid 4.0.0.3 állítólag már mentes a biztonsági problémáktól, amelyek eddig lehetővé tették a hakcerek számára, hogy elfogják az eszközök között küldött adatokat akkor, ha valaki nem titkosított WiFi-hálózatot használt. 

Az új verzió már minden adatot HTTPS kapcsolaton keresztül továbbít, emellett a titkosítás és más biztonsági funkciók is fejlődtek a legutóbbi kiadásban. 

Mindennek ellenére aggodalomra ad okot, hogy a Zimperium szakemberei szerint a sérülékenységet még májusban fedezték fel és jelentették az AirDroid fejlesztőinek. Ők azonban csak akkor álltak elő a javítással, amikor végül nyilvánosságra került a hiba. A fejlesztő azt mondja, hogy a munkát már a probléma felfedezésekor elkezdték. 

Természetesen aki titkosított WiFi-hálózatot használt, az sosem volt kitéve semmilyen veszélynek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.