Hirdetés

Ultravékony Bluetooth billentyűzet



|

A Microsoft bemutatta legújabb billentyűzetét, amely vezeték nélkül is működik.

Hirdetés

A redmondi óriáscég legújabb számítógépes kiegészítője azonban nem egyszerűen vezeték nélküli módon használható, hanem Bluetooth-on működőképes. A Microsoft legvékonyabb gombsora a Bluetooth Mobile Keyboard 6000 nevet kapta. A gyártó leginkább netbookokhoz ajánlja a billentyűzetet, mivel lényegesen kényelmesebb gépelést tesz lehetővé, mint a pici helyre összezsúfolt gombok a pici laptopokon.

09-09bmk6000_atop_fy10_lg.jpg


A billentyűzet alig néhány milliméterrel vastagabb mint egy AAA elem, ráadásul Comfort Curve kialakítást kapott, amely igen ergonómikus, tehát kényelmes írást biztosít a kéznek. Chris Kujawski, a Microsoft Hardware részlegének dizájnere elmondta, hogy minden feleslegesnek ítélt és méretet nagyobbá tévő gombot „eltávolítottak" a külsőről, tehát egy igen kompakt méretű billentyűzetről van szó.

microsoftbluetoothmobilekey-728-75_1.jpg


Az IMS Research szerint 2010-re a számítógépek nagy része, legalább 55%-a támogatni fogja az ilyen Bluetooth kiegészítőket. Azt egyelőre nem tudni, hogy Európában milyen áron kezd majd az újdonság, de Amerikában 90 dolláros áron indul jövő hónaptól az értékesítés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.