Hirdetés

Unortodox a Windows RT 8.1 előzetese



|

Az akkus üzemidő növeléséhez érdemes alvás előtt bekapcsolni a Bluetooth chipet.

Hirdetés

A Windows 8.1 előzetesének kiadása óta nem sok információ érkezett a többek közt Surface RT táblagépen futó Windows RT operációs rendszerről, noha erre is kijött a Blue publikus előzetese. Ennek fő oka, hogy egyelőre elhanyagolható a szoftver iránt érdeklődők tábora, köszönhetően részben hardvergyártók iránta viseltetett ellenszenvének.


Ettől függetlenül a Windows RT-s táblagéppel rendelkező, az új operációs rendszer előzetesét telepítettek számára tolmácsolhatunk egy jó tanácsot, amennyiben jelentősen csökkent volna az akkus üzemidejük: kapcsolják be a Bluetooth vezérlőt!


Ez elsőre talán kontraproduktívan hangozhat, ám a Microsoft szerint egy bugnak köszönhetően az eszközök processzora Connected Standby alvó üzemmódban nem tud a legalacsonyabb energiaigényű üzemmódba váltani, amennyiben ki van kapcsolva a Bluetooth.


A maximális akkus üzemidő elérése érdekében egyelőre az tűnik a legjobb megoldásnak, ha a táblagép használatakor ki van kapcsolva a chip, az alvó állapotba küldés előtt pedig aktív. A beszámolók alapján kikapcsolt állapotban lévő alváskor a hibának köszönhetően óránként akár 2-3 százalékot is eshet az akku töltöttsége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.