Hirdetés

Ütközik a Windows 7 frissítése egyes ASUS alaplapokkal



|

A probléma megoldásához csak ki kell kapcsolni a Secure Boot opciót.

Hirdetés

A BetaNews beszámolója alapján az elmúlt időszakban egyes ASUS alaplapok tulajdonosai meglepődve tapasztalták, hogy a Windows 7 nem hajlandó elindulni a számítógépükön, a szokásos bootolási képernyő helyett egy vörös "Secure Boot Violation" hibát kapnak.


Hirdetés


Mostanra kiderült, hogy ez a 64 bites Windows 7-re telepített KB3133977 rendszerfrissítésnek köszönhető. A kérdéses patch a BitLocker titkosítórendszer kisebb problémáit hivatott orvosolni, ám rendszerfájlokat is módosít, ezt pedig az ASUS alaplapokon lévő BIOS potenciálisan kártékony aktivitásnak könyveli el. Az alapvető problémát az jelenti, hogy Windows 7 nem támogatja a Secure Bootot. A Microsoft nem felejtette el kihangsúlyozni, hogy a Windows 10-re frissítés után ilyen hibajelenség (elvileg) nem fordulhatna elő.


Szerencsére nem muszáj Windows 10-re frissíteni a probléma megoldásához, a Secure Boot kikapcsolásával újból élet lehelhető a Windows 7-be.


A Secure Boot kikapcsolásának menete:

- lépjünk be a BIOS beállítófelületére;
- navigáljunk az Advanced Mode → Boot →  Secure Boot menübe;
- ott az "OS Type" mezőben válasszuk az "Other OS" lehetőséget;
- az F10 gomb lenyomása után mentsük a beállítást.


(Forrás: BetaNews, ASUS)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.