Hirdetés

Úton a Chrome kiegészítői a Firefoxba



|

Az augusztusban kiadandó 48-as változattól jöhet a támogatás.

Hirdetés

A Mozilla Firefox népszerűségében mindig is nagy szerepet játszott a tudásának könnyű bővíthetősége, azonban a beépülők készítéséhez használt programozási felületei mára elavulttá váltak. Két súlyos problémával küzdenek: egyrészt túlságosan is nagy szabadságot adnak a kiegészítőknek, másrészt pedig aktívan keresztbe tesznek a Firefox többszálúsításának. Előbbi biztonsági, utóbbi pedig teljesítménybeli gondot jelent.

Hirdetés


Éppen ezért tavaly augusztusban a Mozilla bejelentette, hogy a Google Chrome-ban használt megoldást alapul véve újraírják a Firefox beépülőrendszerét. A jelenlegi ütemtervek alapján a WebExtensions platform az augusztusban kiadandó Firefox 48-ban válhat elérhetővé.


Az első stabil kiadásban még semmiképp sem lesz funkcionálisan teljes az implementáció, de a Chrome kiegészítőinek futtatására elméletileg alkalmasnak kell lennie. Ezen felül a native.js könyvtáron keresztül a fejlesztők képesek lesznek elérni a régi XPCOM és XUL komponensek által nyújtott extra lehetőségek egy részét is.


(Forrás: GHacks, Mozilla)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.