Hirdetés

Van olyan, hogy ingyenes és egyszerű?



|

Igen nagy számban találunk ingyenes szoftvereket videovágásra, csak éppen elég ritkák a pilótavizsga nélkül is kezelhető és valóban hasznos programok, de azért akadnak olyan gyöngyszemek, mint például az Avidemux 2.

Hirdetés

Szabad forráskódú program lévén, az Avidemux fejlesztését Linux alatt kezdték, de elkészítik a Windows és Mac alá portolt változatot is. Akárcsak a Gimp, GTK futtatókörnyezet alatt működik és saját függvénykönyvtárakat használ a video- és hangformátumok lejátszásához és konverziójához, így nekünk semmilyen kodeket sem kell telepítenünk mellé.



Nem a klasszikus idővonalra épülő non-lineáris szerkesztőfelülettel van dolgunk, a vágási munka egyetlen videoállományra vonatkozik, melyet sokmindennel kiegészíthetünk, kivághatunk belőle reklámokat, de jeleneteit például nem rendezhetjük át, nem cserélhetjük fel. Elsősorban arra használható az Avidemux, hogy tévéfelvételeinket kipofozzuk, reklámmentesítsük, zajtalanítsuk, eltávolítsuk a zavaró logót, szűrjünk, esetleg kiegészítő hangsávot (második nyelv) keverjünk bele.



Számos hang- és videoformátumot használhatunk, gyakorlatilag mindent, amire általában szükség lehet. Bármilyen formátumból bármilyen másikba kérhetünk konverziót, például MPEG-2-ben rögzített tévéműsorunkat helytakarékosabb MPEG-4-be tömöríthetjük. Választhatjuk az átkódolás nélküli másolást is, ami tipikusan a reklámok eltávolításakor hasznos, így néhány perc alatt elkészül egy kétórás film tiszta változata – igaz, ilyenkor a szűrők használatáról természetesen le kell mondanunk.



Meglepő bőséggel kínál a program szűrőket, például tucatnyi speciális deinterlace szűrőből választhatunk. Számos zajszűrő, színkorrekcós beállítás és sok minden egyéb áll rendelkezésünkre, még vobsub feliratokat is konvertálhatunk optikai felismeréssel szöveges, srt formára.



Kezelése a lehető legegyszerűbb, ugyanakkor azért a mindennapi feladatokhoz elég bőséges eszköztárat kínál. Ha rendbe szeretnénk végre hozni tévéarchivumunkat, nehezen találhatnánk kezdők számára kézreállóbb eszközt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.