Hirdetés

Védeni próbálják a Vistában a videókat



|

Hirdetés

John Paddleford, a digitális média üzletág vezetője szerint az úgynevezett "prémium adatfolyamok" védelméről beszélt, melyet a Vistában szeretnének kiemelt védelemmel ellátni - ilyen adatfolyamnak számíthatnak például a kábeles kapcsolatról érkező vagy az úgy nevezett high-definition DVD-ről (HDVD) származó videók.

A technológia lényege az úgynevezett Protected Media Path (PMP, azaz "védett média útvonal"), mely során a videó vagy audió fájlokat tartalmazó média (például a DVD) és a megjelenítő felület (például egy plazmatévé vagy hifi berendezés) közötti útvonalon védi meg az adatfolyamot a másolástól vagy "ellopástól". A PMP alapja a videókra szakosodott Protected Video Path (PVP) valamint a hang- és zenefájlokat védő Protected User Mode Audio (PUMA).


Paddleford szerint a médiafájlokat a hordozóról beérkező médiaadatok átkódolásakor lehet legkönnyebben "elszipkázni". Ennek megoldására a tervezett rendszer a kódolást egy védett, elkülönített memóriaterületen végezné.

A technológiára többek között azért van szükség, mert a filmvállalatok és a felhasználók is tartanak attól, hogy multimédiás PC-n nézzenek filmeket, mivel félnek az illegális adatlopásoktól.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.