Hirdetés

Vége az OS X-nek, itt a macOS Sierra



|

A Siri is beépült az Apple Macekre írt operációs rendszerébe.

Hirdetés

15 év után nyugdíjba megy az OS X név, az Apple innentől kezdve macOS néven hivatkozik a Macen futó operációs rendszerére. A macOS Sierra már tartalmazza a Siri hangasszisztenst is. 

Hirdetés

A rendszert egy Apple Watch segítségével azonnal fel lehet oldani, a vágólap pedig univerzális, a Mac és iOS-es eszközök között is működik. 

A rendszer támogatja az Apple Payt, amellyel már weben is lehet vásárolni. Bármelyik appban használhatóak a Safari-jellegű lapok, a webes videók pedig PiP módban nézhetőek, amíg más appok futnak. 

Javult az iCloud-integráció, itt is okosabb lett a Fotók, áttervezték az Apple Music appot, az Üzenetek támogatja a nagyobb emojikat és a webes, valamint videós előnézetet. 

Külön érdekesség az új APFS fájlrendszer, amit SSD-k és flash-alapú meghajtók köré építettek, natív titkosítással. Az Optimized Storage automatikusan szabadít fel helyet a ritkán használt elemek törlésével, illetve emlékeztet a gyorsítótárak, duplikátumok, telepítők és logok törlésére is. 

A macOS Sierra az ősszel lesz elérhető, a nyilvános bétája pedig júliusban jön. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.