Hirdetés

Vége lehet az Android-x86-nak



|

A projekt mögött álló vezető fejlesztő nem kívánja folytatni a munkát.

Hirdetés

A legtöbb androidos eszköz ARM-alapú processzorra épít, de a nyílt forráskódú Android-x86 nevű port egy olyan operációs rendszer, amelyet az x86-os lapkákkal szerelt PC-kre is lehet telepíteni. 

Hirdetés

A projekt jövője azonban most több mint kérdésessé vált, miután a vezető fejlesztő elárulta, hogy sem ideje, sem energiája, sem motivációja nincs tovább dolgozni rajta. Természetesen más fejlesztők tovább folytathatnák a munkát a projekt nyílt jellege miatt. 

Chih-Wei Huang még 2009-ben kezdte el a munkát, majd évekkel később (tavaly) a Jide csapatához csatlakozott. Ettől a cégtől származik a Remix OS, amely Android, asztali környezetre tervezve. 

Huang most elhagyta a vállalatot, új munkát keres, az Android-x86-ot azonban nem éri meg szerinte tovább fejleszteni. 

Egy időben még a Google és az Intel is fontolgatták az Android x86-ra optimalizálását, de az egyetlen út az Android-x86 maradt. A Remix OS születésében is nagy szerepet játszott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.