Hirdetés

Véget ért a Winamp fejlesztése!



|

December 21-től kezdve már a hivatalos weboldala sem lesz elérhető.

Hirdetés

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír, miszerint véget ért az 1997-ben bemutatott Winamp zenelejátszó fejlesztése; a szoftver letöltési lapján található figyelmeztetés szerint 2013. december 20. után maga a hivatalos weboldal sem lesz elérhető.

Hirdetés

Az elkaszálás okát sajnos nem firtatták a fejlesztők, ám a Winamp tulajdonosa a hosszú évek óta komoly anyagi problémákkal küszködő AOL, vélhetően nagytakarítást tart a vezetőség. A Winamp feltehetően soha nem hozott pénz, noha elérhető volt belőle egy 20 dolláros Pro verzió, amely extraként szélesebb körű videokodek-támogatást, MP3-ba való rippelést, továbbá audio CD-k gyorsabb kiírását nyújtotta.

Sajnos a Winamp csapnivaló videolejátszó volt, az átlagos felhasználói pedig talán évek óta nem is láttak audio CD-t, így nem volt különösebb okuk kinyitni a pénztárcájukat a Pro változatért. Végül megemlítendő, hogy az egyre többek kegyét elnyerő zenestreamelő szolgáltatások miatt jó eséllyel maga a felhasználói bázis is alaposan megcsappanhatott.

Az említett letöltési oldalon a program teleptőkészletének archiválására biztatják a felhasználókat, lévén a portál lekapcsolása után már csak harmadik felektől lehet majd elérni azt, viszont akkor nem tudják garantálni a kártevőktől való mentességét. Egyelőre nem tisztázott, hogy december végén az androidos verzió eltűnik-e majd a Play Store-ból.

(Forrás: Android Police)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.