Hirdetés

Véget ért Windows 8.0-n a Radeonok támogatása



|

A legújabb Catalyst illesztő csak a Windows 7-tel és Windows 8.1-gyel működik.

Hirdetés

Az AMD friss béta illesztőprogramot tette elérhető a HD 5000 és újabb grafikus kártyákkal rendelkezők számára, amely többek közt már támogatja a változó felbontású EyeFinity monitorcsoportokat is. Az erről tudósító hírünket olvasottaknak jogosan támadhatott az a benyomásuk, hogy stabil meghajtóról van szó, ám mint utólag kiderült publikus béta fázisban jár a szoftver, ez korrigálva lett.
 

Hirdetés


Mára újabb érdekes tény derült ki a Catalyst 14.6 bétáról: nem kompatibilis a Windows 8.0 operációs rendszerrel, ezen platformra innentől kezdve nem is fog grafikus illesztőket kiadni az AMD. Ennek magyarázata, hogy a vállalat szerint a felhasználók ingyenesen frissíthetnek a Windows 8.1-re, így nem látják értelmét az előző változat további támogatásának.


Ez otthoni felhasználók esetében nem alaptalan költségcsökkentési ötlet, azonban a Windows 8.0 önmagában 2018. január 18-ig lesz támogatott, egyértelműen szokatlan lépésről van szó.


(Forrás: Neowin)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.