Hirdetés

Végleg lejárt az IE6 szavatossága



|

A Microsoft új kampányában egy 9 éve lejárt szavatosságú tejhez hasonlítja az Internet Explorer 6-ot.

Hirdetés

Már többször is foglalkoztunk az Internet Explorer 6 sorsával, és köztudott, hogy régóta próbálja már a Microsoft is a böngésző leváltására kérni felhasználóit. A 2001 augusztusában debütált IE6 ellen a Microsoft ausztráliai részlege érdekes kampányt indított: "Ön nem inna meg egy 9 éves tejet."

 

"Miért használna akkor egy 9 éves böngészőt?". További érveik között szerepel, hogy az NSS Labs tesztjében az utód, az IE8 a kártevők 85%-át blokkolta, míg a Firefox 3 és a Safari 4 a 29%-át, a Chrome pedig csak a 17%-át.

 

Érdekesség, hogy a Windows 7 elterjedése háttérbe szorította a régi böngészőt, ugyanis az IE8-at tartalmazó operációs rendszer miatt az utóbbi kilenc hónapban 25,3%-ról 17,6%-ra csökkent az IE6 részesedése.

 

A kampány egyébként nem fogalmaz pontosan, hiszen az IE6 szavatossága 2014. április 8-án jár le, amikor is a Windows XP-vel együtt, további támogatások nélkül nyugdíjba vonul. Július 13-a után Windows XP-n csak Service Pack 3-mal lehet IE6-ot használni, az XP-t választók utolsó Microsoft-böngészője pedig az IE8 marad, a 9 ugyanis már nem jelenik meg XP-re.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.