Hirdetés

Végre H.264 támogatást kap a Firefox



|

Ezen felül beépülő nélküli videochatelésre is képes lesz a böngésző.

Hirdetés

Röviddel a Firefox 19 kiadása után tegnap a Mozilla egy rövid blogbejegyzésben felhívta az érdeklődők figyelmét néhány apróságra, amelyeken jelenleg dolgoznak a programozók. Mint kiderült, Windows 7/8-on futtatva a böngésző 21-es főverziója elvileg képes lesz már megjeleníteni a H.264 kódolású HTML5-ös videókat (a Linux és Mac OS X támogatáson még dolgoznak), így az Opera marad az egyetlen ismertebb böngésző, amely nem lesz képes lejátszani a formátumot.


A Mozilla eredetileg a Google nyílt forráskódú VP8 kodekjét kívánta a HTML5-ös videók esetében szabványosítani, amely akár még sikerülhetett is volna, ha a keresőcég eleget tett volna azon két éve a levegőben lógó fenyegetésének, hogy kiveszi a Chrome-ból a szabadalmakkal védett H.264 lejátszásának lehetőségét.


Végül megemlítendő, hogy a Firefox 21-ben elméletileg már alapértelmezetten bekapcsolásra kerül a WebRTC szabvány támogatása, amely segítségével beépülők közbeiktatása nélkül lehet többek közt videocsevegni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.