Hirdetés

Végre offline is játszhatóak a Windows 10 játékok



|

Éppen ideje volt bevezetni az alapvetően adottnak hitt funkciót.

Hirdetés

A Windows Áruház nem örvend nagy népszerűségnek a számítógépes gamerek körében: nehezen kezeli a nagy letöltési méretű játékokat, megbízhatatlannak titulálható a működése, a játékok közösségi funkciói pedig a szintén gyermekbetegségektől szenvedő Xbox alkalmazáson keresztül működnek. Az Áruház + Xbox duó jelenleg nem versenyképes a Steammel.


Hirdetés


Akad egy további érdekesség, amely sokak számára újdonság lesz: az Áruház + Xbox párost igénylő játékokkal egészen a közelmúltig nem lehetett offline játszani, függetlenül attól, hogy egyáltalán tartalmaztak-e többjátékos üzemmódot. A Microsoft tájékoztatása szerint az offline játék során feloldott achievementek, továbbá játékmentések felszinkronizálódnak majd a felhőbe, amint a felhasználó újból csatlakozik az internethez. Az achievementek feloldásáról offline módban nem kapnak értesítést a játékosok.



Sajnos az offline játék nem áll rendelkezésre anélkül, hogy előre felkészítenénk a futtató eszközt és a játékokat az offline működésre. Első lépésben a Windows Áruház beállítások menüjének "Offline engedélyek" részében fel kell venni a számítógépet az engedélyezett eszközök listájára, majd a netkapcsolat nélkül játszani kívánt játékokat egyenként el kell indítani, és be kell jelentkezni bennük a Microsoft-fiókba.


(Forrás: Guru3D, Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.