Hirdetés

Veszed, viszed: Easy Drive Data Recovery



|

Adatvesztéskor jól jöhet e havi teljes verziónk, mellyel szinte egy kattintással visszaszerezhetjük véletlenül törölt állományainkat.

Hirdetés

Ha számítógépünkön dolgozunk, adatokat rendszeresen mozgatunk külső tárolókra, sajnos folyamatosan fennáll az adatvesztés veszélye. Egy szimpla mozdulattal akár több órányi munkánk is könnyedén veszendőbe mehet, azonban a felesleges pánikot és az emiatt keletkező esetleges további károkat könnyen elkerülhetjük, ha egy ilyen forgatókönyvre előre felkészülünk. Manapság rengeteg szoftver létezik, melyekkel adataink a sírból is visszahozhatók. Ezek valójában azt használják ki, hogy a lemezeinken tárolt fájlok minden esetben otthagyják digitális „ujjlenyomatukat”.

 

 

Éppen ezért, amíg azt a szektort, ahol tároltuk az adatot, egy másik felül nem írja, vagy nem kerül végleges és teljes formázásra, addig az adat egy kis ügyeskedéssel még megmenthető. Mivel azonban nem tudjuk befolyásolni, hogy adataink mely lemezterületre kerüljenek, a visszanyert fájlok erősen sérülhetnek. Legnagyobb esélyünk fotóink épségben visszaszerzésére lehet.

Az eltűnések szakértője



A júliusi PC World ajándék szoftvere, az Easy Drive Data Recovery pontosan a fent említett véletlen eltűnési esetek megoldására szakosodott. Ha kellően gyorsan bevetjük, szinte száz százalékos valószínűséggel sikerülhet visszaszerezni azt, amit hanyagságunk elvett tőlünk. A szoftver használata nevéből is sejthetően nem igényel szaktudást, néhány klikkel egyszerűen visszafejthetjük a véletlenül letörölt fájlokat.

Indításkor a felugró kezdőképernyő – mindenféle beállítások nélkül – azonnal munkára fogható. Első pillantásra megállapítható, hogy a készítők kellően rendezetten és átláthatóan helyeztek el mindent a programban. Annak ellenére, hogy a magyar nyelv nem szerepel a repertoárjában, a kattintható felületek magukért beszélnek, így tényleg csak egy nagyon minimális nyelvtudás szükségeltetik használatához.

 



A keresés elég alapos, ennek megfelelően nagyobb méretű lemezek vizsgálatakor hosszú időt is igénybe vehet. Szerencsére ez alatt nincs semmi további teendőnk, elég, ha hagyjuk a háttérben dolgozni. Mivel a program futtatása során viszonylag kevés memóriát foglal, a keresés számottevően nem lassítja gépünket.

Szinte tökéletes



A program működéséről elmondható, hogy hatékony és gyors, a tökéletes felhasználói élmény elérésétől csak néhány apróbb hiba választja el. Az első nehézségbe talán akkor ütközünk, amikor a program által előkerített fájlok között kezdünk el tallózni. A könyvtárszerkezetes kialakítás alapvetően jó elképzelés lett volna, csak sajnos meglehetősen gyakran előfordul, hogy a fájlok az ömlesztett „Others” mappából köszönnek vissza.

 



A másik nagy probléma, hogy amennyiben a szoftver nem tudja teljes egészében rekonstruálni a fájl nevét, önkényesen elnevezi azt, így nagy nehézségekbe ütközhetünk, hiszen hiába tudjuk, hogyan hívták a keresett fájlt eltűnésekor, ha ezen a néven nem leljük, kezdhetünk keresgélni a néha sok ezernyi semmitmondó állomány között.

Összességében azért – kisebb-nagyobb hibái ellenére – megfelelő hatékonysággal működő programot tettek le az asztalra a készítők, melyet ténylegesen akkor fogunk értékelni, mikor valamely féltve őrzött adatunkat visszahozza a süllyesztőből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.