Hirdetés

Veszélyben az androidos eszközök 90 százaléka



|

Titokban tud kéretlen appokat telepíteni a Godless malware.

Hirdetés

A Trend Micro szakemberei egy új mobilos kártevőre bukkantak. A Godless malware az Android 5.1-es verziójával bezáróan minden készüléket támad. Ez majdnem 90 százalékot jelent az Androidon belül. 

Hirdetés

A kártevőt rejtő appok még a nagyobb alkalmazásboltokban is elérhetőek, többek között a Google Play Áruházban. Az exploit kithez hasonló csomag már több mint 850 000 készüléket fertőzött meg világszerte. 

A Trend Micro szerint a kártevő miután rootjogokhoz jutott, a készítők távolról tudják irányítani és a háttérben tudnak kéretlen appokat telepíteni, valamint kémkedni a felhasználók után. A kártevő fejlesztői ügyesen oldották meg, hogy azt ne vegyék észre a biztonsági ellenőrzések az alkalmazásboltokban. 

A Play Áruházban többek között zseblámpás és WiFi-s appok is fertőzöttek, valamint kedvelt játékok másolatai. Az appok többségét azóta eltávolították a boltokból. Sajnos a kedvelt appok külső oldalakon lévő telepítői is a legtöbb esetben fertőzöttek ezzel a kártevővel. 

Az appok letöltése előtt mindig érdemes ellenőrizni a fejlesztőt - az ismeretlenek sokszor jelenthetnek nagy veszélyforrást. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.