Hirdetés

Video Avatar 2.2, az animált-GIF készítő



|

Internetes fórumokhoz való animált avatart készíthetünk ezzel az egyszerű programmal.

Hirdetés

A netes fórumokon a sok név között nehéz megtalálni azt, akit keresünk, ezért képekkel, animációkkal – más néven avatarokkal – is színesíthetjük adatainkat. Avatarunk minden hozzászólásnál megjelenik, ráadásul ezt a nevünkkel ellentétben bármikor ki is cserélhetjük. Sokszor erről a képről hamarabb kiszúrjuk barátunkat a tömegben, mint a neve alapján. Ezért sem mindegy, milyen látványos és mennyire egyedi avatart hozunk létre. Már csak egy könnyen kezelhető program hiányzik!

 

avatar.jpg

 

Könnyű és egyszerű

Az avatarok formátuma GIF, amely lehet álló- vagy mozgókép is. Tekintve, hogy napjainkban az avatarok hőskorát éljük, érdemes beszerezni egy célszoftvert ezek elkészítéséhez. A Video Avatar programot majdnem negyven dollárért vásárolhatjuk meg, de aki szemfüles volt, az ingyen hozzájuthatott a Giveaway Of The Day honlap jóvoltából. Sajnos ez utóbbi esetben a frissítéseket nem kapjuk meg. Ha lemaradtunk volna az akcióról, fizetés nélkül is kipróbálhatjuk, amíg elkészítjük egyedi avatarunkat.

 

avatar2.jpg
A felület kezelése nagyon egyszerű, szinte mindenfajta előképzettség nélkül megtanulhatjuk a használatát. Egyik pozitívuma, hogy bemenetként nagyon sokféle videoformátumot támogat. A szokásos (AVI, MPEG, Windows Media) típusokon kívül a QuickTime MOV és az MP4 is a megnyitható formátumok közé tartozik. A film betöltése után máris megnézhetjük a főbb adatokat, és szabad kezet kapunk az elkészítendő avatarhoz. Tisztában kell lenni azzal, hogy a legtöbb fórum megszabja a feltölthető kép nagyságát. Mielőtt elkészítjük a GIF-et, feltétlenül nézzünk utána ennek a paraméternek, mert meg kell adnunk a betekintőablak mellett. Egy avatar akkor figyelemfelkeltő, ha állandóan mozog, szerencsére ez a beállítás sem okoz gondot a programnak. A forrásvideó képét – vagy annak egy részletét – kerettel szabhatjuk meg, amelyet széthúzva a kész avatar méretét is változtathatjuk, tehát elvileg bármekkora filmből készíthetünk végterméket.

 

Apróbb hiányosságok

A már említett egyszerű beállításokon túl még egyszerűbbekkel is találkozhatunk: ilyen például a jó minőségű videó elkészítése vagy a fájl helyének megadása. Viccesebb hangulatban a fordított lejátszást is beállíthatjuk. Ha pusztán animációt tudna készíteni a program, már az is megelégedésre adna okot, de ha csak egy filmrészletre van szükségünk, az éppen kijelölt részt is elmenthetjük képként. A legutolsó verzióban a beállítás alapján már megkapjuk a megsaccolt fájlméretet, amely szintén fontos lehet a felbontás mellett. A csúszkákkal beállított időhatárok után már csak egy gombnyomás, és pár percen belül el is készül avatarunk.

 

Sajnos a programnak vannak hiányosságai is. Pár nagyméretű MPEG formátummal, illetve az internetről letöltött Windows Media-filmmel nem tudott megbarátkozni. Az előbbi esetben már megnyitáskor hibát jelzett, az utóbbi állományból pedig képtelen volt elkészíteni az animációt. A szerkesztőfelület egyszerű, de az időbeállító csúszka nagyítását elég puritán módon oldották meg. Más negatívumot nehéz felróni, hiszen olyan kevés funkciót tartalmaz, hogy tényleg nagyon könnyű elkészíteni vele személyes képünket. A minőségre sem lehet panasz, az elkészült állomány mérete és képe egyaránt tetszetős.

 

 

Adatok

  • Sokféle videoformátum támogatása
  • Méretre szabható avatar
  • Kép készítése
  • Folyamatos animálás
  • Ár: 39,95 USD (kb. 8000 Ft)

 

Értékelés

Video Avatar 2.2

Előny: egyszerű használat, sokféle bemeneti videoformátum támogatása

Hátrány: kicsit drága, nem minden videót nyit meg

Teljesítmény: 80

Szolgáltatás: 80

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.