Hirdetés

Akár videós csevegés a Gmailben



|

Most már közvetlenül a Gmail böngészőfelületéről cseveghetünk hanggal, és képpel.

Hirdetés

Néhány másodperc alatt feltelepíthetjük az egyik legújabb magyar nyelven is elérhető Google szolgáltatást, a telefonos és videocsevegést. Míg más szolgáltatások kliens alkalmazás telepítéséhez kötik ezt az egyre olcsóbb és népszerűbb kommunikációs formát, addig a Google csak egy böngészőt kér és egy rövid beépülő installálást. Természetesen szükségünk lesz egy mikrofonra és ha képet is akarunk, akkor egy webkamerára vagy más videós eszközre is.

 

gmail_videochat_.png

Mint szinte minden Google szolgáltatás, ez is ingyenes. Letöltése és üzembe helyezése percek kérdése, a honosított felület pedig eloszlathatja a bátortalanabb felhasználók kételyeit is. Legnagyobb előnye egyértelműen az, hogy nem kell újabb nagy alkalmazással terhelnünk a rendszert no és illeszkedik a Gmail rendszerébe, annak kontakt listáját használja. Sajnos egyelőre csak Windows XP és Vista felhasználók élvezhetik az újdonság áldásait. Hamarosan beszámolunk a rendszer teljesítményével, minőségével kapcsolatos tapasztalatainkról is.

 

Az új szolgáltatás aktiválásához látogassunk el annak honlapjára (katt ide) vagy kövessük az alábbi lépéseket:

 

  1. Nyissunk meg egy Gmail csevegőablakot
  2. Kattintsunk a „Beállítások”-ra és válasszuk ki a „Hang/videó csevegés hozzáadása”-t (ezután automatikusan feltelepül a 2 MB méretű plugin)
  3. A Gmail újraindítása után a csevegőablakban az újonnan megjelenő „Videó és egyebek” menüpontban választhatjuk ki a „Videócsevegés elindítása” opciót
  4. A videócsevegés ablakának méretét és pozícióját szabadon módosíthatjuk
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.