Hirdetés

Videó: így sosem lesik el a jelszavát



|

Egérrel való jelszóbevitel esetén álkurzorokkal elfedhető a valódi mutató.

Hirdetés

A héten Tokióban megtartott Human-Robot Interaction szakmai rendezvényen japán kutatók hatékony ötletet demóztak az elsősorban nyilvános helyeken való jelszóbevitel biztonságosabbá tétele érdekében. A megoldás meglepően egyszerű: a szoftverük az adatok megadása közben egy halom álkurzort jelenít meg a virtuális billentyűzet felett, így a felhasználó válla felett leselkedőnek fogalma sem lesz arról, hogy melyik a valódi mutató.


A kutatók tapasztalatai szerint szimultán 5 - pontosabban 5+1 - kurzor megjelenítése esetén a tesztjeikhez felkért személyek 50 százalékos hatékonysággal voltak képesek beazonosítani a valódi mutatót, míg 20 álkurzor esetén 1 százalékra esett vissza az arány.


A felhasználó számára ennek ellenére elvileg nem jelent problémát a valódi mutató pillanatokon belüli kiszúrása, csupán az egéren vagy touchpadon végzett mozgás iránya felé haladót kell keresnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.