Hirdetés

Videobemutató – mivel?



|

Manapság egyre nagyobb divat olyan oktatóvideókat készíteni, amely valamilyen alkalmazás vagy az operációs rendszer adott részének működését mutatja be hangalámondással.

Hirdetés

A téma két elismert „szakértője” valóban a HyperCam, illetve a manapság már ipari szabványként használt Camtasia Studio, de míg az előbbi shareware konstrukcióban érhető el körülbelül 40 dolláros áron, utóbbiért kemény 300 dollárt kér a TechSmith. Van azonban a cégnek egy kevésbé ismert, Jing nevű szoftvere is, amely egyaránt elérhető Windows és Macintosh platformon, és teljesen ingyenes.

 

sz_jing.jpg

A Jing lehetővé teszi képek mentését, videók és hang (narráció) rögzítését és azok gyors és kényelmes megosztását az interneten keresztül. Tökéletes tehát oktatóvideók készítésére, azonban használatba vételének első lépéseként kötelező regisztrálnunk magunkat a Screencast.com-ra, a TechSmith ingyenes videomegosztó oldalára.

 

 

sz_camstudio.png

 

Ha ez valakit elriasztana, másik kiváló választás lehet a szintén teljesen ingyenes, nyílt forráskódú CamStudio, amely a Honosító Műhelynek köszönhetően magyar felülettel is elérhető. Szemben a Jing igen látványos megjelenésével, a CamStudio felhasználói felülete faék egyszerűségű, viszont minden feladat elvégezhető vele, még feliratokat is készíthetünk a felvételeinkhez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.