Hirdetés

Videón a Windows 9 Start menüje



|

Már videón is felbukkant a Microsoft következő operációs rendszere.

Hirdetés

Szaporodnak a kiszivárgott anyagok a Microsoft következő operációs rendszerével, a Windows 9-cel kapcsolatban. Miután elsőként fotók bukkantak fel a Threshold kódnéven futó OS-ről, most a német WinFuture egyenesen egy videót is közzétett a legszembetűnőbb újításról, vagyis a visszatérő Start menüről. Természetesen a menü megfelel a várakozásoknak, így gyakorlatilag a hagyományos appokat keveri a modern alkalmazásokkal, egy ismerős környezetben. 

Hirdetés

Innen lehet felhasználót váltani és a PC-t kikapcsolni is, alapvetően pedig két panelre van osztva a Start menü, régi és új sávra. A jobb oldali modern rész eltüntethető, az Intéző legnagyobb örömére - ilyenkor nagy a hasonlóság a Windows 7-hez. 

A Start menübe tűzött appokkal a jobb oldali szekció automatikusan bővül, gyakorlatilag egy kisebb Kezdőképernyőt alkotva az egérrel és billentyűzettel dolgozók számára. Az asztali verziókból egyes értesülések szerint akár a Kezdőképernyő is távozhat, a helyét ez a menü venné át. 

Természetesen a Windows 9 sokat változik még a jövő áprilisi megjelenésééig, és vélhetően sok új, érdemi funkcióval bővül még. Elvégre egy Start menü nem biztos, hogy újra nyeregbe ülteti a Microsoftot egy fizetős rendszernél - akik már Windows 8.1-et használnak, vagy megszokták a funkció hiányát, vagy pótolták egy egyszerű alkalmazással. 

A fejlesztők és az üzleti ügyfelek várhatóan október elején kapják meg a rendszer technikai előzetesét. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.