Hirdetés

Videón az Android 3.0, és a Google Maps 5.0



|

Andy Rubin videón mutatta be a Honeycombot, és az új Google Maps-et.

Hirdetés

Mostanában érdekesen mennek a dolgok a Google háza táján: október végén a cég munkatársai felállították az Android 2.3-ra utaló mézeskalács-figurát a székházuk előtt, amelyből azt feltételeztük, hogy napokon belül be is jelentik a szoftvert. Az eseményre azonban tegnapig kellett várni, ennek fényében pedig furcsa, hogy Andy Rubin még aznap a Honeycomb kódnevű következő Androidból is ízelítőt adott.

 


Az operációs rendszer új változata elsősorban tabletekre lett optimalizálva, a Google vezérigazgatója konkrétan egy Motorolától származó prototípuson demózta a szoftvert. Túl sok részletről nem számolt be, főképp az új Google Maps for Mobile-ról volt szó - bár ennek futtatásához nem szükséges a következő Android.

 

Google Maps for Mobile 5.0
Google Maps for Mobile 5.0

 


A megújult térképszoftver régóta várt funkcióval gazdagodott, ugyanis lehetőség nyílik vele internetkapcsolat nélkül is navigálni, bár sajnos az útvonaltervezéshez továbbra is szükséges a világháló. A megfelelő grafikus processzorral szerelt eszközökön elérhető lesz a 3D-s nézet is, ráadásul a képi információk közvetlenül a futtató eszközön renderelődnek.


Egész pontosan nem tudni, hogy a megújult Maps mikor fog elérhetővé válni, Rubin szerint napokon belül letölthetővé teszik. Mint már említettük, egyes funkciók nem lesznek elérhetőek mindegyik telefonon, a teljesen kompatibilis eszközök listája: Samsung Galaxy S (i9000), Motorola Droid, Motorola Droid X, Motorola Droid 2, HTC Droid Incredible, HTC Evo 4G, Google Nexus S, T-Mobile G2.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.