Hirdetés

Vigyázz, kimosták a OneDrive-ot



|

A Microsoft felhős szolgáltatása ezentúl 15 helyett csak 5 GB-ot ad ingyen.

Hirdetés

A Microsoft nagyjából egy éve kezdte el az Office 365 előfizetőinek a rendelkezésére bocsátani a korlátlan OneDrive tárhelyet, azonban állítólag túl sokan élvezik a lehetőséget, és töltenek fel teljes filmkollekciókat, PC-s mentéseket és saját videókat. 

Hirdetés

A Microsoftnak ez nem tetszik, ezért 1 TB-os korlátozást vezet be a OneDrive számára, ennyi lesz a maximális tárhely. Ezzel egyszerre az ingyenes csomagban kínált 15 GB-os tárhelyet 5 GB-ra csökkentik. A 100 és 200 GB-os csomagok is eltűnnek, ezek helyett havi 1,99 dollárért lesz egy 50 GB-os. 

Az Office 365 előfizetői egy év haladékot kapnak arra, hogy beleférjenek az 1 TB-os keretbe. Aki csak a korlátlan tárhelyre fizetett elő, az visszakaphatja a pénzét. 

Aki a 15 GB ingyen tárhelyért regisztrált, az szintén egy év haladékot kap. A 100 és 200 GB-os csomagok korábbi előfizetői egyelőre a csomagjukban maradnak. 

Az 1 TB ugyan még mindig sok mindenre elég, de a korlátozással egy kulcsfontosságú elemet lőtt ki maga alól a Microsoft a riválisokkal szemben. Ettől is rosszabb lesz hosszabb távon az 5 GB-os ingyenes csomag, elvégre a használatot tekintve a OneDrive még mindig lemarad sok vetélytársához képest, most pedig a legvonzóbb tulajdonságát veszti el, vagyis a versenytársakhoz képest jóval nagyobb tárhelyet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.