Hirdetés

Vigyázz, könnyen bedőlhetsz ennek a kártevőnek!



|

A Chrome-ban böngésző felhasználókat célozza a rafinált kártevő, amely hiányzó betűtípus telepítését kéri, hitelesnek tűnő ablakban.

Hirdetés

Az internet tele van hazugságokkal, csalásokkal és kamu reklámokkal. Ezek mind a gyanútlan és tapasztalatlan felhasználókat célozzák, és azt akarják elérni, hogy kártékony szoftver kerüljön a gépekre. 

Hirdetés

Sajnos a helyzet nem, hogy javulna, egyre csak rosszabb lesz. Az egyik új malware például a Chrome böngészőt támadja, a windowsos és a maces felhasználókat egyaránt érinti. 

Eredetileg a NeoSmart Technologies bukkant rá. A kártevő azért nagyon veszélyes, mert teljesen hiteles Chrome-ablaknak tűnik. 

Hogyan működik? A fertőzött weboldalak véletlenszerű vagy ismeretlen karaktereket jelenítenek meg. Ezután egy felugró ablak jelenik meg, amely olyan, mintha csak a Chrome írná ki. Ez arra kéri a felhasználót, hogy telepítse a hiányzó betűtípust annak érdekében, hogy az adott oldal megfelelően jelenjen meg. 

A felugró ablak számos hamis információval próbálja meggyőzni a felhasználót a hitelességéről. Még verziószámot is kiír. A frissítés gomb azonban a fertőzött telepítőt szerzi be. 

Egyelőre nem tudni, hogy mekkora kárt képes okozni a malware, miután települt a gépekre. A Chrome és a Windows Defender ugyanakkor nem ismeri fel, sőt, a végpontvédelmek közül is csak kevés érzékeli. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.