Hirdetés

Vigyázz, véletlenül is frissíthetsz Windows 10-re



|

A Windows Update egyre engedékenyebb lesz a Windows 10-zel.

Hirdetés

Júliusban vált elérhetővé a Windows 10 ingyenes frissítés formájában, Windows 7-től fölfelé. A tálcán megjelenő ikonnal kellett eleinte regisztrálni rá, most azonban komoly változások következnek a frissítéssel kapcsolatban. 

Hirdetés

A Microsoft először is frissíti az értesítést annak érdekében, hogy még több emberhez jusson el az ingyen Windows 10 lehetősége. Nem kell többé regisztrálni és várni sem az operációs rendszerre. Miután több mint 100 millió gépen fut, sok adatot feldolgoztak, a hibalehetőségek minimálisak. Ha valaki kéri a frissítést, az egyből elindul. 

A Microsoft ezen felül rövidesen opcionális frissítéssé teszi a Windows 10-et a Windows Update szolgáltatáson belül, a Windows 7-ben és a 8.1-ben is. Automatikusan tehát nem telepítődik, de kézzel könnyen indítható. 

2016 elejétől viszont a Windows 10 bekerül az ajánlott frissítések közé, így automatikus telepítésnél felhasználói beavatkozás nélkül is megkezdődik a Windows 10-re frissítés. 

Nem kell félni, a Windows 10-es frissítés ugyan megkezdődik majd magától, a telepítést kérdés nélkül azért nem végzi el egyik Windows sem - egyelőre. Ha mégis megtörtént az átállás, és gond van, egy hónapig bármikor vissza lehet állni a korábbi Windowsra a Gépházból. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.