Hirdetés

Villámlátogatás



|

Félmilliós kár pillanatok alatt. Gondolt-e már arra, mekkora károkat okozhat egy villámcsapás? Mi történhet, ha éppen az Ön háza közelében vagy házába csap be egy villám? Ha arra gondol, hogy ez soha nem történhet meg Önnel, téved.

Hirdetés

A túlfeszültség-védelem a villámhárítónál, a központi elosztószekrénybe épített elektronikánál és a földelésnél kezdődik, azonban ha teljes biztonságban szeretnénk tudni értékeinket, akkor ez közel sem elég. Ekkor többfokozatú villámvédelemre van szükség: a villámhárítónak az a feladata, hogy biztonságos becsapódási pontot kínáljon fel a villámnak, majd a villám áramát a földbe vezesse annak érdekében, hogy az épületet ne érje kár. A villámok egy része azonban az elektromos és a telefonhálózatot is eléri, ezek ellen pedig a csak a másodlagos túlfeszültség-védelem tud védelmet biztosítani. Sajnos a legtöbben alábecsülik a másodlagos villámvédelem fontosságát, pedig ezek ellen is lehet védekezni, méghozzá túlfeszültség-védelmi eszközökkel. Az ilyen berendezések védik az otthoni és irodai eszközöket a túlfeszültség ellen, áruk minden esetben eltörpül a villámlás és a túlfeszültség okozta kár – tönkrement házimozi, televízió, számítógép – értéke mellett.

A másodlagos villámvédelemmel foglalkozó ágazat egyik élenjárója az APC, amelynek palettáján minden olyan eszköz megtalálható, amelyre egy otthoni felhasználónak szüksége lehet.
Ezek a túlfeszültség ellen védő termékek képesek megakadályozni, hogy a feszültségesések, a hirtelen lökések vagy a túl magas feszültség kárt tegyenek az értékes elektronikai készülékekben. Az APC Surge Arrest termékcsaládjának tagjait arra tervezték, hogy védelmet biztosítsanak az áramellátással kapcsolatos esetleges károk ellen. Egyes modellek megoldást biztosítanak a hang- és adatátviteli vonalak megóvására is. Az Essential sorozat személyi számítógépeknek és szórakoztatóelektronikai készülékeknek, a Home/Office sorozat az otthoni és kisirodai berendezéseknek, a Performance sorozat pedig nagy teljesítményű számítógépeknek és elektronikai eszközöknek nyújt védelmet.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.