Hirdetés

Virtuális környezettel újít az Edge böngésző



|

Az Edge új virtuális környezetének hála nem tudnak kárt tenni a vírusok a valódi gépben.

Hirdetés

A Microsoft egy új biztonsági funkción dolgozik a Windows 10 Edge böngészőjéhez, amely lehetővé teszi majd az üzleti ügyfeleknek, hogy a kártevőkkel szemben is biztonságosan használják a gépeiket. 

Hirdetés

A rendszerüzemeltetők létre tudnak majd hozni egy listát a megbízható weboldalakról, amelyeket normál módon lehet majd elérni. 

Amikor azonban olyan oldalt nyit meg egy felhasználó, ami nem szerepelt a listán, akkor az Edge egy virtuális környezetben fut - ez elválasztja a rendes PC-től a böngészőt. Mivel az Edge alapvetően egy virtuális gépen fut, ezért a rendes gép helyi tárhelyéhez nem fér hozzá. Így a kártevők véletlen letöltése sem okozhat problémát, a böngészés végével a vírusok is eltűnnek. 

A Windows Defender Application Guard bár nem menti a böngészés adatait, a virtuális környezet ellenére engedi kezelni a normál vágólápot például. 

Sajnos nem lehet majd minden esetben bevetni az Application Guardot, ugyanis ilyen módban nem lehet menteni a sütiket, a bejelentkezési adatokat és más információkat. 

Eleinte az új funkció csak a Windows 10 Enterprise-ban lesz elérhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.