Hirdetés

Vírus TOP10 2006-ban



|

A "slágerlistán" már vagyonszerzési célból írt kód is szerepel.

Hirdetés

Vírusfertőzések és internetes fenyegetések szempontjából aktív évünk volt 2006-ban. Habár 2006-ban nem pusztítottak jelentős "járványok", mint korábban, a fertőzésveszély nem múlt el, sőt. Csupán annyi történt, hogy a támadások csendesebbé, alattomosabbá és főként sokkal specializáltabbakká váltak. A PandaLabs jelentése szerint 2006 harmadik negyedében az Internetről érkező fenyegetések 72 százaléka pénzügyi jellegű volt.

 

Az első helyet a második legsikeresebb évét töltő Sdbot.ftp foglalja el. Ez a malware először 2004-ben bukkant fel, és fél évig vezette a listát. A veszély mértékét "közepesként" lehet meghatározni. A féregből számtalan variáció létezett, támadási módszere azonban ugyanaz volt: véletlenszerűen kiválasztott IP-címeket támadott, és a rendszerek sebezhetőségeit kihasználva FTP-n keresztül letöltötte magát.


A folytatáshoz kattintson ide (Computerworld Online)
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.