Hirdetés

Vírushordozó képeslapok



|

Hirdetés

A SurfControl biztonsági cég közzétette azt a felmérését, amely a kártékony elektronikus levelek által jelentett veszélyeket vizsgálta. A felmérés tanúsága szerint a támadók egyre gyakrabban használják fel az emailek útján küldött képeslapokat arra, hogy a felhasználókat megtévesszék, illetve a kiszemelt számítógépekre kártékony programokat telepítsenek. Az ártalmas elektronikus levelek száma a második negyedévben tovább emelkedett. A SurfControl rendszerei az előző év hasonló időszakához képest 30 százalékkal több kártékony emailt szűrtek ki.

Paris Trudeau, a SurfControl egyik munkatársa elmondta, hogy a képeslapoknak álcázott káros elektronikus levelek száma idén 90 százalékkal nőtt. A szakember szerint jelenleg a kártékony emailek több mint fele valamilyen képeslap formájában érkezik meg a felhasználók postafiókjába.

A SurfControl felmérésének eredményéből az is kiderül, hogy a bizalmas információk megszerzését célzó adathalász támadások száma is egyre nő. A támadók előszeretettel küldenek olyan üzeneteket, amelyek kártékony weboldalakra mutató hivatkozásokat tartalmaznak. Amennyiben a felhasználó ezekre rákattint, akkor a számítógépére kártékony programok töltődhetnek le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.