Hirdetés

Vírusok az azonnali üzenetküldőkön



|

Hirdetés

Az Akonix Systems közzétette azt a felmérését, amelyből kiderül, hogy augusztusban az azonnali üzenetküldő (IM) szolgáltatásokon keresztül terjedő vírusok száma jelentős mértékben csökkent. A cég szerint az elmúlt hónapban 33 százalékkal kevesebb - azonnali üzenetküldőket is felhasználó - vírus bukkant fel az Interneten. Augusztusban 28 új IM vírus jelent meg, míg júliusban ugyanez a szám még 42 volt.


Az új IM vírusok közül a legtöbb számítógépet a Pinch, az Aolog, a Guap, az Rbot-AJS és a Landis nevű kártékony programok fertőzték meg. Az Akonix kutatói kiemelték, hogy augusztusban jelentek meg először olyan IM vírusok, amelyek képesek voltak lekérdezni az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokhoz tartozó kliens alkalmazások paramétereit. Ennek révén le tudták kérdezni a nyelvi beállításokat is, és ezeknek megfelelően választották meg a megtévesztő üzeneteik nyelvét. A Kelvir-HI féreg többek között angol, dán, francia, német, görög és olasz nyelvű üzenetek révén terjedt. A cég szakértői szerint a Kelvir-HI is azt jelzi, hogy a vírusírók egyre megtévesztőbb és trükkösebb megoldásokat dolgoznak ki annak érdekében, hogy minél több számítógépet tudjanak megfertőzni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.