Hirdetés

Vírust szeretnénk



|

Hirdetés

Kérem, segítsenek, adjanak néhány webcímet, ahonnan letölthetnék vírusokat.Nos, az antivírusok éberségének leteszteléséhez nincs szükség igazi vírusra. Elég egy olyan ártalmatlan szekvencia, egy karaktersorozat, amelyet az összes vírusölő program felismer, és hatására úgy viselkedik, mintha igazi károkozót fogott volna. Egy ilyen fájl letölthető az Eicar (European Institute for Computer Antivirus Research; számítógépes antivírus-kutatások európai központja) weboldaláról, a http://www.eicar.org/anti_virus_test_file.htm címről, sőt, ezt a szekvenciát már egy korábbi számunkban be is mutattuk, és szerepelt CD-mellékletünkön is. A fájl előnye, hogy teljesen ártalmatlan, ám minden antivírus program teljes készültségbe vágja magát a láttán, így pontosan meg lehet figyelni, hogy működnek igazi károkozó felfedezésekor és hatástalanításakor.

Ami az iskolai projektet illeti, elég felelőtlen dolog ilyen feladatot kiadni, hiszen az antivírus termékek átfogó tesztelése élő vírusokkal bőven túlmutat egy ilyen projekt keretein. A korrekt teszteléshez igazi vírusok ezreire van szükség, és ez óriási felelősséggel jár. Bár nem derül ki a levélből, hogy olvasónk épp hol tart tanulmányaiban, ez semmiképpen nem gyereknek való feladat.

Bár az interneten akadnak olyan oldalak, ahonnan meg lehet szerezni főleg régebbi vírusok futtatható változatait, a többszázezres vírusgyűjteményeket az egyes antivírus termékek készítői és az olyan vírusteszt-laboratóriumok, mint például a PC World vírustesztjeit végző CheckVir, hét lakat alatt őrzik. Hiába vagyunk kapcsolatban velük, még ha mi személyesen kérnénk, akkor sem kapnánk egy bájtot sem belőlük, bárhogy bizonygatnánk, mennyire fontos projektről is van szó.

Lapunk hasábjain már több mint egy éve olvashatnak teszteket az éppen aktuális antivírus programokról, amelyeket a CheckVir laboratórium végez el a megbízásunkból több ezer vírus bevonásával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.