Hirdetés

Vírusvédelem frissítés nélkül?



|

Vajon mennyit ér egy vírusirtó, ha nem frissítjük rendszeresen?

Hirdetés

Ez lehetővé teszi, hogy a szoftverek elfogják az új, még nem ismert kórokozókat abban az időszakban is, ami egy új vírus felbukkanása és az ellenszerének kiadása között telik el. A heurisztikus kereskőképességekkel felvértezett vírusirtó a kórokozó viselkedése alapján képes elemezni a gyanús kódokat, és szükség esetén meg is állítja azokat. Ez a fajta védelmi módszer azok számára is fontos, akik nem rendelkeznek állandó internetkapcsolattal, ezért nem rendelkeznek naprakész vírusleíró adatbázissal.

Az AV-Comparatives legutóbbi összehasonlító tesztje a népszerű antivírus rendszereket ezért heurisztikus képességük alapján hasonlította össze. Ennek során a laboratórium munkatársai a három hónapja nem frissített vírusirtó szoftverekre azok számára ismeretlen kórokozókat engedtek.



A PC World mellékletén is megtalálható népszerű ESET NOD32 szerezte meg az első helyet.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.