Hirdetés

Visszatértek a SlySoft alkalmazásai



|

Az AnyDVD számos új Blu-Ray korong támogatásával frissült.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben kétszer írtunk a hazánkban is meglehetősen közismertnek mondható SlySoft kálváriájáról. Először arról volt szó, hogy a DVD és Blu-Ray korongok másolásvédelmének jogait birtokló AACS csoport több évnyi pereskedés ellenére sem képes mit kezdeni a cég régiózár és másolásvédelem feloldására használható AnyDVD szoftverével, ám egy héttel később jött a hír, hogy gyakorlatilag kapitulált a SlySoft, minden üzleti tevékenységét beszüntette.

Hirdetés


Időközben kiderült pár érdekesség a SlySoft belső működésével kapcsolatban. A cég székhelye Antigua és Barbuda volt, azonban fizikailag a tulajdonosa és segítői nem helyiek; valójában egy nemzetközi csoportról van szó, akik fizikailag a világ számos országában szétszórva élnek. Ennek köszönhetően nem fellegzett be a SlySoft által kínált szoftvereknek, a vállalat mögött álló csoport tagjai ugyanis RedFox név alatt most új vállalatot indítottak, és ott kívánják folytatni a munkát, ahol abbahagyták. A RedFox elméletileg Belizében lett bejegyezve, a kis közép-amerikai ország a botrányhős John McAffee kalandjai nyomán került be az informatikai sajtót követők köztudatába.


Az elmúlt napokban három dolog történt a RedFox háza táján: a SlySoft felhasználói fóruma átköltözött a projekt új domainje alá, szintén erről a webcímről letölthetővé vált a cég összes korábban kínált ingyenes és fizetős alkalmazása, továbbá az AnyDVD frissített verziója újabb Blu-Ray korongok másolásvédelmét képes "kezelésbe venni".


(Forrás: Neowin, TorrentFreak, RedFox Forums | Nyitókép: Sean MacEntee)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.