Hirdetés

Vista: aktiválás nélkül egy évig



|

Egy újabb módszerrel 120+240 napig elkerülhetjük az aktiválást.

Hirdetés

A 30 nap lejárta után használható, még 3x30 napot engedélyező "slmgr -rearm" parancsot vistás körökben már mindenki ismeri, ráadásul használata legálisnak minősül, hiszen a módszer alkalmazását a Microsoft is közzétette – ezzel szemben a közkézen forgó timestop alkalmazások használata nem minősül legálisnak.

 

A Windows Secrets egy újabb módszert tett közzé, amely lehetővé teszi, hogy a rearm parancs három helyett nyolc alkalommal is használható legyen, és ehhez csupán egyetlen bejegyzést kell módosítani a rendszerleíró adatbázisban (registry). A SkipRearm funkciót a következőképpen aktiválhatjuk:

 

A Regedit elindítása után keressük a HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SL útvonalon a SkipRearm bejegyzést, és értékét 0-ról változtassuk meg 1-re.

 

A SkipRearm a Microsoft Sysprep része, tehát használata legális. A funkciót minden bizonnyal azok fogják használni, akik nem kívánják megvásárolni az operációs rendszert, de valójában a funkció a óriás- és nagyvállalati rendszeradminisztrátorok számára van fenntartva, akiknek többezer gépet kell felügyelni és aktiválni.

 

Érdekességként szolgál, hogy a januári kiadású Windows Vista Ultimate és Home Premium esetében a "Rearm" és "SkipRearm" tökéletesen működött, ezzel szemben a márciusban vásárolt Home Premiumnál a SkipRearm már nem adott plusz lehetőséget. Valószínűleg a Microsoft időközben frissítette az operációs rendszert és kivette belőle ezt a funkciót, hogy az otthoni felhasználók a warezváltozatokkal illegálisan ne profitáljanak a lehetőségből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.